کابل کوواکسیال و کاربرد آن
برگرفته از Coaxial cable ،کابلی است که برای انتقال دیتا مورد استفاده قرار میگیرد و به آن کابل هم محور نیز می گویند. کابل کواکسیال 2 نوع دارد :
1)کابل کواکسیال نازک 2) کابل کواکسیال ضخیماجزای تشکیل دهنده کابل کواکسیال عبارت اندرز هسته که شامل سیم های فلزی که اولین رسانای مود در سیم است و این هسته با لایه ضد رسانای برق پوشیده شده است و هم چنین اطراف این عایق نیز از تور فلزی پوشانده شده حال قیطان رسانای دوم این سیم می باشد و کل سیم در یک محفظه پیچیده شده اند که در کنارهم قرار می گیرند.
کابل های کواکسیال چگونه کار می کنند؟
کابل های کواکسیال یک انتخاب محبوب هستند زیرا طراحی محافظ آنها به هادی مرکزی اجازه می دهد تا داده ها را به سرعت منتقل کند در حالی که از آسیب و تداخل محافظت می شود. کابل های کواکسیال عمدتاً از این چهار لایه مختلف ساخته می شوند:
کابل کواکسیال با حمل داده ها در هادی مرکزی کار می کند، در حالی که لایه های محافظ اطراف هرگونه از دست دادن سیگنال (که از دست دادن تضعیف نیز نامیده می شود) را متوقف می کند و به کاهش EMI کمک می کند.لایه اول که دی الکتریک نامیده می شود، فاصله بین هادی هسته و لایه های بیرونی و همچنین مقداری عایق را فراهم می کند. لایههای بعدی که در مجموع به عنوان سپر شناخته میشوند، تکانههای الکتریکی و ارسالهای رادیویی را دور نگه میدارند. لایه های مختلف کابل کواکسیال در تصویر زیر نشان داده شده است:
سرعت انتقال کابل کواکسیال چقدر است؟
سرعت انتقال کابل کواکسیال 10 مگابیت در ثانیه است و 80 برابر ظرفیت انتقال کابل های جفت تابیده را ارائه می دهد.
ساختار کابل کواکسیال
ساختار و اجزای کابل کواکسیال شامل یک سیم رسانا مسی، روکش پلاستیکی محافظتی یا عایق، غلاف محافظتی پلاستیکی و یک محافظ فلزی که امنیت دادههای عبوری را برقرار میکند، است.
لایه مرکزی کابل کواکسیال دارای یک رسانای الکتریکی بوده که عایقبندیشده است. این ساختار به محصور ماندن سیگنالها کمک کرده و از نویزهای الکتریکی و تداخل در سیگنالها جلوگیری میکند. لایه مرکزی این کابل که دارای یک رسانای الکتریکی است را هم میتواند از یک سیم ساده باشد و هم میتواند از سیمهای تابیده شده به یکدیگر تشکیل شده باشد. این سیم مسی با یک عایق به دور خود پوشیده شده که روی این عایق، با یک لایه بافته شده از جنس فلز یا مس کاور شده است. در نهایت، تمام ساختار گفته شده درون یک عایق بیرونی قرار گرفته و برای استفاده آماده میشود.
کاربرد این کابل بیش تر در سیستم های نظارت تصویری (دوربین مداربسته)،سیستم های کابل زیر دریایی،رادیو تبلیغات،تجهیزات ویدیوئی و ... می باشد. یکی از مهمترین ویژگی های کابل کواکسیال این می باشد که در حالت گیرندگی اطلاعات، هیچ نویزی وارد نمی شود و در حالت ارسال اطلاعات نیز هیچ تشعشع در کابل دیده نمی شود.
این کابل نیز همانند کابل های دیگر دارای مزایا و معایبی است از مزایای این کابل می توان به دوام و پایداری خوب،ظرفیت بالا برای انتقال اطلاعات ،انتقال مناسب برای تصویر.حال از معایب آن نیز می توان به هزینه ی بالای نصب، افت سیگنال اشاره کرد و هم چنین نصب این کابل ها ازنصب سایر کابل ها نیز مشکل است.
در انتخاب کابل کواکسیال باید دقت بالایی داشت در محیط های کوچک برای نصب دوربین مداربسته بهتر از کابل مینی کواکسیال استفاده نمود حال در مکان های بزرگ که فاصله دوربین مداربسته تا DVR زیاد می باشد باید از کابل های کواکسیال که مغز آلومینیوم دارند استفاده کرد که این کابل ها نسبت به کابل های دیگر ارزان تر می باشند.
نکته مهم در استفاده از کابلهای آنتن این است که برای انتقال سیگنال باید آنها را از دکل رادیویی به گیرنده رادیو و یا از ایستگاه تلویزیونی به گیرنده تلویزیون وصل کرد.
مزایای کابل کوواکسیال :
گردآوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.