یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده ی دوربین مداربسته می توان به منبع تغذیه ی آن اشاره کرد
از جمله اساسی ترین قسمت های سیستم های امنیتی کامل ، آداپتور صنعتی و یا سويیچینگ آن است ، که وظیفه تامین برق مورد نیاز دوربین مداربسته و دستگاه رکوردر را بر عهده دارد و بدون آن سیستم دارای نقض و غیر قابل استفاده است.
آداپتورهای صنعتی جهت استفاده به صورت مداوم و 24 ساعته طراحی شده است و در ساخت آن از قطعات صنعتی جهت کارکرد در دمای بالا استفاده شده است.
این آداپتورها دارای سیتم نویزگیر بسیار پر قدرت است و قادر است نویز را از روی ولتاژ برداشته تا تصاویر بسیار با کیفیت تر و شفاف تر باشند.
در طراحی این آداپتورها از بدنه فلزی دارای منافذ دایره ایی استفاده شده است تا بتواند جریان هوا را به خوبی مبادله کند و آداپتور به راحتی خنک شود. خروجی این آداپتور صنعتی به صورت ترمینال های فلزی بوده است که به شما اجازه میدهد چندین دوربین مداربسته را به راحتی به آن متصل کنید.
این مقاله به ما کمک می کند که به خوبی معایب و مزایای منبع تغذیه دوربین مداربسته را بشناسیم و در خرید آن دقت لازم را به عمل بیاوریم.
منبع تغذیه دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته همانند سایر تجهیزات الکترونیکی نیاز منبع تامین برق می باشد. برق موردنیاز برای بکارگیری دوربین مداربسته، 12 ولت می باشد باید توجه داشت دوربین های مداربسته برای کار در ولتاژ 220 ولت ساخته نشده اند. برای تبدیل برق 220 ولت به 12 ولت باید از آداپتور برق استفاده نمود وظیفه آداپتور تبدیل برق 220 ولت به 12 ولت می باشد در واقع هر دوربین در سیستم نظارت تصویری نیازمند یک آداپتور برای تامین برق است لازم به ذکر است برای تعیین آداپتور تنها اطلاع از ولتاژ آن کافی نیست عامل دیگری که باید به آن توجه داشت مقدار جریان عبوری است این مقدار جریان به میزان بار وسیله مصرف کننده بستگی دارد که هر چقدر مصرف کننده بزرگ تر باشد شدت جریان عبوری نیز بیش تر خواهد بود اکثر دوربین های مداربسته معمولا مصرفی به میزان 0.5 آمپر دارد با توجه به این دو عامل یعنی مقدار ولتاژ ورودی دوربین و شدت جریان عبوری از آن می توان یک آداپتور مناسب برای دوربین در نظر گرفت اگر دوربین دارای قابلیت دید در شب است باید شدت جریان عبوری را بالاتر در نظر بگیریم. برای نصب سیستم نظارتی باتوجه به تعداد دوربین موردنیاز در پروژه، در رابطه با منبع تغذیه دو راه حل متفاوت وجود دارد:
1_استفاده از یک منبع تغذیه مشترک با آمپراژ مورد نیاز برای تمامیه دوربین های موجود 2_بکارگیری هر آداپتور برای دوربین به صورت مجزا
مزایا در منبع تغذیه مشترک: باتوجه به اینکه خرابی در منبع برق تغذیه سیستم دوربین مداربسته یک امر طبیعی است، در صورت استفاده از منبع تغذیه مشترک در سیستم، در هنگام بروز مشکل و خرابی در سیستم برق عیب یابی و سهولت انجام میشود. منابع تغذیه در کیفیت های مختلف وجود دارد در صورت خرید محصول با کیفیت و عمر بالا امکان خرابی سیستم کاهش می یابد. منبع تغذیه مشترک باعث کاهش هزینه های مصرفی در پروژه میشود. سیستم برق کشی برای انتقال و برق دوربین ها حامل برق با ولتاژ 12 ولت میباشد که این موضوع شامل خطراتی می باشد سیستم تامین برق مشترک باعث کاهش خطرات احتمالی می شود و خطرات پس از نصب نیز به شدت کاهش می یابد.
معایب موجود در سیستم منبع تغذیه مشترک: در صورت بروز مشکل و عیب در سیستم برق رسانی تمامیه دوربین ها از کار می افتد به این دلیل که تمامی دوربین های موجود از یک منبع برق واحد تغذیه میشود. در مسافت های طولانی کابل کشی به علت انتقال برق به صورت 12 ولت افت ولتاژ صورت میگیرد به این معنا که 12 ولت خروجی منبع تغذیه ممکن است تا رسیدن به دوربین به 10 ولت کاهش یابد که به این صورت برق موردنیاز دوربین تامین نمی شود.
منبع تغذیه مجزا
برای تامین برق هر دوربین نیازمند یک آداپتور به صورت جداگانه است که این سیستم شامل مزایا و معایبی خواهد بود که به شرح آن میپردازیم. مزایا در سیستم منبع تغذیه مجزا:
در صورت بروز مشکل یا خرابی در منبع تغذیه تنها یک دوربین از مدار خارج می شود و سایر دوربین ها به فعالیت خود در سیستم ادامه می دهند. مزیت دیگر این است که افت ولتاژ تا محل نصب دوربین حدود 20 برابر کمتر خواهد بود به این دلیل که برق با قدرت 220 ولت در کابل منتقل میشود. معایب موجود در سیستم منبع تغذیه مجزا: آداپتورهای موجود در بازار نسبت به منابع تغذیه صنعتی معمولا عمر کمتری دارند و با توجه به تعداد دوربین ها احتمال خرابی هریک بالاتر میرود. یکی دیگر از معایب این سیستم خطرات موجود در مراحل تعمیر و نگهداری دوربین ها است به این دلیل که در سرتاسر مسیر کابل کشی کابل ها دارای برق شهری با قدرت 220 ولت میباشند.
اجزا مختلف آداپتور صنعتی :
برد مدار چاپی (PCB) :برد اصلی که قطعات بر روی آن لحیم می شوند و به یکدیگر متصل می شوند.
فیلتر خطی (Line filter) : این قطعه از ورود و خروج فرکانس های اضافی جلوگیری می کند. این جریانات ناخواسته در زمان سوئیچینگ ها یا چرخش موتورهای الکتریکی به وجود می آیند.
خازن ورودی (Input Capacitor): این قسمت از دو خازن الکترولیت با ظرفیت متناسب توان منبع تغذیه تشکیل شده است که وظیفه تنظیم و کنترل سطح ولتاژ ورودی و خروجی و ذخیره انرژی مورد نیاز مدار سوئیچینگ به هنگام وقفه های کوتاه انرژی را بر عهده دارد.
پاور سوئیچینگ (Power switching) :این قسمت از دو ماسفت تشکیل شده است که وظیفه کنترل ولتاژ خروجی موقعی که سیستم شروع به کار می کند یا خاموش می شود را بر عهده دارد.
ترنسفورمر (Transformer) :خروجی های مختلفی برای کار بخش های رایانه مورد نیاز است. تغییر سطح ولتاژ توسط این قطعه انجام می گیرد.
دیودهای خروجی (Output Diodes) :دیودهای زنر و شاتکی هستند که وظیفه یکسو سازی ولتاژ خروجی در حالت عادی و قطع کامل جریان خروجی در حالت خاص را بر عهده دارند.
فیلتر خروجی (Output Filter) : این قطعه در زمان روشن بودن سیستم به ذخیره انرژی می پردازد و زمانی که سیستم خاموش می شود، آن را به ترانزیستورها انتقال می دهد.
گرماگیر (Heat sink) : زمان روشن بودن منبع تغذیه انرژی زیادی تبدیل به گرما می شود. دفع این گرما به وسیله فن و سینک های گرمایی صورت می گیرد. گرماگیر از آلیاژهای مختلف آلومینیوم و مس ساخته می شود و به واسطه تعبیه شیارهایی برروی آن جهت عبور جریان هوا، وظیفه انتقال دما از ترانزیستورهای سوئیچینگ، دیودهای زنر، شاتکی و فست به محیط اطراف را بر عهده دارد.
فن :در منابع تغذیه وظیفه خنک کردن فضای داخل منابع تغذیه حاصل از گرمای خازن ها و دیودها را بر عهده دارد.
مهم ترین مزیت یک منبع تغذیه سوییچینگ بازده بالای آن است. از آنجایی که ترانزیستور سوییچینگ فقط در ناحیه قطع و اشباع کار میکند (در حالت قطع جریان عبوری از آن ناچیز بوده و در حالت اشباع هم افت ولتاژ روی آن کم است) توان مصرفی آن ناچیز است که این باعث بالا رفتن بازده منبع تغذیه می شود. دیگر مزایای آن عبارتند از حجم و وزن کمتر (به دلیل حذف ترانسفورماتور فرکانس پایین که وزن بالایی دارد) و گرمای ایجاد شده کمتر (به دلیل بازده بالاتر).
معایب آن عبارتند از پیچیدگی زیاد و امکان تداخل الکترو مغناطیسی و ایجاد موجک (ریپل) در فرکانس سوییچینگ و هارمونیک های آن. نوع ارزان قیمت این مدل منابع می تواند نویز الکتریکی حاصل از سوییچینگ را وارد شبکه برق شهری کند که این باعث بروز تداخل با سایر دستگاه های صوتی و تصویری که به همان فاز وصل شده اند، می شود. منابع تغذیه سوییچینگ فاقد تصحیح ضریب توان ممکن است اعوجاج هارمونیک ایجاد کند.
آشنایی با علامت های اختصاری :
• N و L: بخش اتصال به برق 220 ولت AC متناوب شهری با کابل برق ضخیم • V-: اتصال قطب منفی برق یعنی گراند GND • V+: اتصال قطب مثبت برق یعنی گراند VCC • Earth: بخشی به نام سیم ارت و یا همان سیم دوشاخههای سیم دار ارت دار مانند کابل پاور 3*1.5 • :V Adj : پیچ تنظیم ولتاژ خروجی، قادر به افزایش یا کاهش ولتاژ تا نزدیک به 1.5 ولت • fan : فن • LED: چراغ نمایشگر وضعیت خروجی آداپتور
اگر به نوشته های روی باطری تلفن همراه، باطری های ماشین های کنترلی، باطری لبتاب و شارژرها دقت کرده باشید، اطلاعاتی را مشاهده می کنید که شامل یک سری اعداد، نمادها و کلمات هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید مفهوم کلی این نمادها، اعداد و کلمات، چیستند و چه کمکی به تصمیم گیری ما میکنند؟! این اطلاعات، شامل محدوده ولتاژ و شدت آمپر ورودی قابل تحمل برای دستگاه است و باید با شدت آمپر و ولتاژ خروجی آداپتور، یکسان و مشابه باشد. در غیر این صورت، باعث آسیب رسیدن به دستگاه خواهد شد. در حالت عادی، ولتاژ ورودی قابل تحمل برای دستگاه ها، 3 الی 48 ولت است. برای گوشی های موبایل و تبلت ( معمولا آداپتور 5 ولت 2 امپر )، ال ای دی نواری و شاخه ای ( معمولا آداپتور 12 ولت 5 آمپر به بالا بسته به متراژ LED ) و صوتی –تصویری، روشنایی، نورپردازی بیرونی ساختمان و دستگاههای آزمایشگاهی ( آداپتور 24 ولت 2 امپر به بالا) به کار می روند. شدت آمپر قابل تحمل برای آداپتورها نیز معمولاً بین 300 میلی آمپر الی 12 آمپر درنظر گرفته می شود که بستگی به قطعات تشکیل دهنده آداپتور دارد.
درواقع نمی توان پاسخ قطعی به این سؤال داد و جانب دارانه صحبت کرد. زیرا همانگونه که پیشتر عنوان شد، انتخاب، بسته به نیاز است. شما نیاز به تنظیم ولتاژ و شدت آمپر بالا دارید و یا می خواهید برای مدت زمان طولانی از منبع تغذیه استفاده کنید و نگران گرم شدن و آسیب رسیدن به منبع تغذیه هستید، باید آداپتور صنعتی را انتخاب کنید اما اگر نیاز به منبع تغذیه قابل حمل، دارای پوشش عایق دارید و یا ولتاژهای پایین هم کار شما را راه می اندازد، از آداپتور پلاستیکی استفاده کنید. زیرا آداپتورهای پلاستیکی کوچکتر هستند و حمل و نقل آسان تری دارند. به دلیل پوشش پلاستیکی، خطر کمتری نیز دارند اما آمپر خروجی غیرقابل تنظیم دارند و به دلیل یکپارچگی پوشش پلاستیکی، سیستم خنک کننده ندارند. البته شایان ذکر است که آداپتورهای پلاستیکی ولتاژ دقیق تری نسبت به آداپتور صنعتی در هنگام تغییر ولتاژ برق شهری ارائه می دهند. آداپتورهای پلاستیکی بازده انرژی بیشتر و قیمت کمتری نسبت به آداپتور صنعتی دارند. در عین حال، به دلیل پیچیدگی زیاد، با ایجاد تداخل الکترومغناطیسی، نویز ایجاد می کنند و باعث ایجاد تداخل با دیگر دستگاهها و وسایل صوتی و تصویری که به همان سیم فاز متصل هستند می شود.
یکی از سوالاتی که خیلی از افراد به دنبال پاسخ آن هستند این مورد است که چه مدل پاور سوئیچینگی یا ترانسی برای ما مناسب است .
برای جواب دادن به این پاسخ باید گام های زیر انجام بدید .
اول مصرف کننده خود را مشخص کنید مثلا کسی که نئون فلکسی 12ولت مصرف دارد با کسی که ماژول های تابلو روان استفاده میکند،داراییه ترانس نیستند .
برای نئون فلکسی ها ار آداپتور سوئیچینگ 12 ولت و برای ماژول تابلو روان از منبع تغذیه صنعتی 5 ولت باید استفاده کند.
پس گام اول انتخاب ولتاژ مناسب برای ترانس است.
گام دوم، محاسبه جریان مورد نیاز است .
این به این معناست که محاسبه کنیم که مصرف کننده ما چقدر جریان میکشد بطور مثال ما اگر 20 متر نئون داشته باشیم باید اول مطلع بشیم که یک متر از نئون چقدر جریان میکشد.
نئون های فروشگاه ما هر یک متر 1آمپر جریان مصرف میکنن در اینصورت برای 20 متر نئون فلکسی به حداقل 20 آمپر جریان نیاز داریم .منبع تغذیه صنعتی 12 ولت
به همین دلیل باید 20 درصد را به جریان محاسبه شده اضافه کنیم مثلا در مثال بالا برای 20 متر نئون ،20 متر که محاسبه کردیم و
20 درصد هم اضافه میکنیم میشود 24 آمپر . پس ما حداقل به یک پاور سوئیچینگ 12 ولت 24آمپر نیاز داریم که نزدیکترین به این رنج
یه منبع تغذیه صنعتی 12ولت 30 آمپر میشود .در نتیجه انتخاب ما ترانس 12ولت 30 آمپر میشود .
مورد دیگری که در انتخاب آداپتور سوئیچینگ 12 ولت باید به آن توجه کنیم این است که میخوایم در چه محیطی آن
را مورد استفاده قرار بدهیم.
بطور مثال منبع تغذیه صنعتی 12 ولت اسلیم برای محیط هایی که فضای کمی در اختیار داریم استفاده میشود.
و برای محیط هایی که مرطوب است یا احتمال خیس شدن وجود دارد از پاور سوئیچینگ های 12 ولت استفاده میکنیم.
گردآوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.