امروزه اکثر کسبوکارها به شکلی از یکی از روشهای کابلکشی ساختیافته استفاده می کنند. در این روش، از کابلهای زوج بههمتابیدهی (اترنت) استاندارد برای اتصال همهی دستگاههای شبکه در یک ساختمان، استفاده میشود. به این صورت، کامپیوترها و تلفنها کابلهای مشابهی دارند که میتوانند به جای هم استفاده شوند؛ بنابراین بنا به نیاز خود، میتوانید تجهیزات را جابهجا کنید. سوئیچ PoE در گسترش، نگهداری و بهتر کردن شبکهها به شرکتها کمک میکنند.
POE چیست؟
یکی دیگر از مزایای کابلکشی ساختیافته، استفاده از آن برای انتقال برق به کمک تکنولوژی PoE است که مخفف Power-over-Ethernet (انتقال برق از طریق کابل اترنت) است. PoE برای دستگاههایی مانند ریپیترهای بیسیم یا دوربینهای نظارتی تحت شبکه مناسب است؛ چرا که این دستگاهها معمولا بر روی نقاط مرتفع دیوارها یا سقف و بسیار دور از پریز برق نصب میشوند. استفاده از PoE در این وسایل، باعث میشود تنها به یک کابل اترنت برای انتقال صدا، داده و برق نیاز داشته باشند.
باید این را هم اضافه کنیم که استفاده از PoE نصب دستگاهها را راحتتر میکند و هزینههای جانبی را کاهش میدهد. با این تکنولوژی، دیگر به کابلهای اضافی یا نصب پریزهای جدید برق نیازی نیست. PoE ولتاژی کمتر از برق شهری دارد و به همین دلیل، استفاده از آن، ایمن است. البته میتواند به دستگاههایی که مجهز به تکنولوژی PoE نیستند، آسیب بزند. پس در هنگام نصب، باید به این نکته دقت کنید.
سوئیچ POE
سوئیچ، دستگاههایی را که در یک شبکه حضور دارند، به یکدیگر وصل میکند. یک سوئیچ PoE سوئیچی است که از تکنولوژی PoE پشتیبانی میکند. در واقع، در این نوع سوئیچ میتوانید با کابل شبکه، برق دستگاهها را تأمین کنید.
سوئیچ PoE برق لازم برای راهاندازی دستگاههای دیگر را از طریق کابل اترنت (Ethernet) فراهم میکند. اگر شبکهی شما سوئیچینگ توزیعشده دارد، این امکان وجود دارد که انرژی آنها به وسیلهی PoE تأمین شود. به زبان ساده، خود این سوییچ ها از سمت منبع تغذیهی مرکزی و به کمک PoE برقدهی میشوند و در عین حال همین سوئیچ ها میتوانند به دستگاههای دیگری که به آنها وصل شدهاند مثل دوربینها و تلفنها، برقرسانی کنند.
دستگاههای زیادی وجود دارند که میتوانند برق خود را از طریق PoE تأمین کنند. البته میزان ولتاژی که نیاز دارند، میتواند متفاوت باشد.
اگر فقط یک یا دو دستگاه PoE داشته باشید، میتوانید از PoE اینجکتور برای تأمین برق استفاده کنید. این انژکتورها، دستگاههای کوچکی هستند که به یک منبع برق وصل میشوند و بین یک سوئیچ اترنت و دستگاهی که باید برق آن تأمین شود، قرار میگیرند. این وسایل، برق را تحت استاندارد IEEE 802.3af مهیا میکنند.
وقتی که تعداد دستگاههای PoE زیاد باشد مثلا زمانی که از تلفنهای VoIP استفاده میکنید، استفاده از اینجکتور جداگانه، باعث دردسر و پیچیدگی زیاد میشود. بیشتر سوئیچهای معمولی از PoE پشتیبانی نمیکنند؛ بنابراین نمیتوانید از اینجکتور برای تأمین برقِ قبل از سوئیچ استفاده کنید.
با این حال، یک راه حل وجود دارد. اکثر سوئیچهای PoE ترکیبی از پورتهای مجهز به تکنولوژی PoE و پورتهای بدون این تکنولوژی را ارائه میکنند و به همین دلیل، برای استفاده در شبکههای عمومی مناسب هستند.
مدلهای پیشرفتهتر مثل مدلهایی که شرکت دی لینک ارائه میکند، قابلیت تشخیص خودکار (auto-sensing) هم دارند. وقتی که یک دستگاه PoE به یک پورت وصل میشود، این قابلیت، آن دستگاه را شناسایی و برق آن را تأمین میکند و در مقابل، برای دستگاههایی که از تکنولوژی PoE پشتیبانی نمیکنند، برقرسانی از طریق کابل را فعال نمیکند. این قابلیت باعث میشود بتوانید با خیال راحت هر دستگاهی را به هر پورتی که میخواهید وصل کنید و هیچ نگرانی خاصی از بابت آسیب به تجهیزات و وسایل نداشته باشید.
مقدار برقی که برای راهاندازی این دستگاههای PoE نیاز است، اغلب گرانتر از زمانی است که آن دستگاه بهخصوص را مستقیما به پریز برق وصل کنید. این مسئله مشخص میکند که سوییچ های PoE فقط زمانی باید به کار گرفته شوند که مشکل اصلی، استفاده از دو کابل مجزا باشد.
نکتهی آخر اینکه اگر سوئیچ، برق چندین دستگاه را تأمین کند و به هر دلیلی از کار بیفتد، جریان برق همهی دستگاههایی که به آن متصل هستند، قطع میشود.
بیشتر سوئیچ های PoE محدودیت ولتاژ دارند و فقط میتوانند به دستگاههای کوچک برقرسانی کنند. اگر بخواهید برق دستگاههای بزرگ را تأمین کنید، به سوئیچهای قویتری نیاز خواهید داشت که قیمت بسیار بالایی دارند.
سوئیچ های PoE مزایای قابل توجهی دارند. از آنجایی که هم شبکه و هم برق را پوشش میدهند، برای هر دستگاه، به جای دو کابل، فقط به یک کابل اترنت نیاز دارید. این ویژگی زمانی به کار میآید که فضای محدودی برای قرار دادن کابلها داشته باشید یا در حال حاضر در دفتر کار شما تعداد زیادی کابل وجود داشته باشد. بنابراین به کمک این سوییچ ها میتوانید نظم و ترتیبی به کابلها بدهید.
علاوه بر این، فناوری PoE برای مکانهایی که مشکل تأمین برق دارند، سودمند است و امکان گسترش شبکه در آن نقاط را فراهم میکند. مثلا اگر بخواهید تعدادی کامپیوتر را در بخشی از یک اتاق قرار دهید و پریزهای برق محدودی در اختیار دارید، سوئیچ PoE به کمک شما میآید.
همچنین نگهداری و بازرسی سوئیچهای PoE نیز راحتتر است. میتوانید از راه دور بر این سوئیچها نظارت داشته باشید و حتی در زمان خرابی، آنها را به صورت کامل خاموش کنید.
چون سوئیچ PoE به سیمکشی نیاز ندارند، برای نصب آنها لازم نیست به یک برقکار مراجعه کنید. با کمی تحقیق و جستوجو میتوانید در کمترین زمان آنها را نصب و راهاندازی کنید.
دستگاه ضبط تصاویر تحت شبکه (NVR) به صورت POE
از راه های تامین برق دوربین های مداربسته تحت شبکه به صورت POE استفاده از NVR است که دارای ویژگی POE باشد. دوربین های مداربسته تحت شبکه که دارای پورت شبکه POE هستند، به این دستگاه متصل می شوند.
از مشکلات POE می توان این نکته را در نظر گرفت که طول کابل های شبکه دارای محدودیت در مسافت هستند لذا در این صورت POE بودن سیستم نمی توان این متراژ را تغذیه نمود.
نکته دیگر اینکه برای تامین برق دوربین های مداربسته به صورت POE باید حتما از کابل هایی با کیفیت بالا استفاده نماییم. از دیگر مشکلات NVR POE می توان به این موضوع اشاره داشت که هر دوربین مداربسته به یک NVR وصل می شود و پورت های POE تنها برای نصب یک دوربین مداربسته بکار می رود و نمی توان سوئیچ به آن اضافه کرد. یکی دیگر از معایب سیستم POE این است که قیمت و هزینه های تجهیزات POE بسیار بالاتراز تجهیزات عادی می باشد و این باعث شده که استفاده از سیستم POE به مراتب کم تر شود. توان خروجی سیستم های POE معمولا کم تراز 25 وات می باشد.
هم چنین بالاترین نقات قوت سیستم POE این می باشد که ایمنی سیستم را بالا برده و هم چنین این سیستم پیچیدگی خاصی ندارد و مدت زمان استفاده از این سیستم پایین می باشد.
گردآوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.