دوربین های کنترل سرعت بخشی از سیستم راهنمایی و رانندگی هستند و به منظور کنترل سرعت خودرو ها و ثبت تخلفات رانندگی به کار می روند. به واسطه نصب این دوربین ها ، نقض قوانینی مانند: تخلف سرعت لحظه ای، سبقت غیر مجاز، عبور از چراغ قرمز و …کاهش پیدا می کنند. این دوربین ها که امروزه در اکثر معابر و مسیر ها نصب هستند، می توانند نقش موثری در کاهش تصادفات داشته باشند. اگر می خواهید بدانید دوربین کنترل سرعت پلیس چگونه کار می کند در این مقاله با ما همراه باشید.
دوربین کنترل سرعت پلیس می تواند در شرایط جوی مختلف و تا سرعت 250 کیلومتر در ساعت تخلفات رانندگی را ثبت کند. بسیاری از رانندگان به محض رسیدن به دوربین کنترل سرعت، سرعت خود را کم می کنند. آن ها فکر می کنند از این طریق می توانند از ثبت سرعت غیر مجاز خود توسط دوربین جلوگیری کنند. در صورتی که این باور اشتباه است، زیرا دوربین های ثبت سرعت SPECS از فاصله 75 متری تا 25 کیلومتری را تحت نظر دارند. یکی دیگر از کاربرد های دوربین های کنترل سرعت، انتقال وضعیت ترافیکی شهر به صورت زنده به پایگاه های کنترل ترافیک است.
زمان هایی است که ما دنبال پاسخ این پرسش که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند هستیم. در این شرایط باید کم و بیش با نحوه فعالیت این دوربین ها آشنایی پیدا نمایید. فعالیت این دوربین ها دارای دامنه وسیعی می باشد. برای مثال برخی از این دوربین ها در جهت ثبت تخلفات شهری و جاده ای طراحی گردیده اند. برخی مدل های دوربین کنترل سرعت نیز در جهت ثبت وضعیت ترافیکی شهر و جاده در سطح این معابر نصب و استفاده می شوند. وجود این دوربین ها در امر کنترل ترافیک و یا هدایت رانندگان به مسیرهای کم ترافیک تر بسیار مفید می باشد. ما در زمان رانندگی شاهد انواع متعددی تخلف می باشیم که پلیس و دوربین کنترل سرعت ما را از انجام آنها باز می دارد.
در دوربین های ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی ما شاهد وجود مدل های متنوعی می باشیم. امروزه این دوربین ها توسط پلیس برای امور نظارتی و کنترلی مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال زمانی که نیروی پلیس قصد کنترل سرعت را دارد از دوربین کنترل سرعت لحظه ای استفاده می نماید. این دوربین ها باید قادر به کنترل و نظارت بر محدوده تعیین شده با درصد خطای کمتر از 2% باشند. همچنین این دوربین ها باید قادر به ثبت هرگونه تخلف با میزان سرعت های بالای 250 کیلومتر در ساعت و در هر گونه شرایط جوی باشند. در طی سال های اخیر و با نصب این دوربین ها ما شاهد جرایم نسبتا سنگینی هستیم که توسط آنها ثبت می گردند. با تاکید های صورت گرفته توسط نیروهای نظارتی بر اطمینان از تخلفات ثبت شده توسط این دوربین ها متخلفان موظف به پرداخت این جرایم می باشند.
البته باید در نظر داشته باشیم که جرایم ثبت شده توسط دوربین کنترل سرعت در صورت عدم پرداخت و یا تاخیر در پرداخت شامل قانون دو برابر شدن جریمه نمی گردد. یکی از سوال های متداولی که توسط رانندگان مطرح می گردد این مورد می باشد که دوربین های کنترل سرعت قادر به ثبت تخلف در چه فاصله ای می باشد. دوربین های کنترل سرعت که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند دارای فناوری های پیشرفته ای می باشند که آنها را قادر به ثبت تخلف در فاصله یک کیلومتری می نماید. طرز فعالیت در بسیاری از این دوربین ها به این شکل می باشد که با علامت گذاری جاده ای سرعت حرکت خودروها را اندازه گیری می نمایند. برخی از رانندگان گمان می کنند که با کاهش سرعت خود در زمان مواجه با این دوربین ها می توانند از بار خطای خود فرار نمایند. باید به شما اطلاع دهیم که دوربین سرعت قادر به ثبت تخلفات تا فاصله ده کیلومتری نیز می باشد.
دوربین کنترل سرعت معمولا با استفاده از تکنولوژی های ثبت خودکار پلاک خودروها اقدام به رهگیری خودروهای متخلف می نماید. گاهی رانندگان با کاهش سرعت خود در بازه مکانی نزدیک به دوربین کنترل سرعت گمان می کنند که خود را از بار ثبت تخلفاتشان رها نموده اند. به این دست از رانندگان باید متذکر شویم که شما آشنایی کافی با این مورد که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند ندارید. شما سرعت مجاز را در فاصله مکانی بین دو دوربین کنترل سرعت رعایت نکرده اید و در نتیجه قطع به یقین تخلف شما توسط این دوربین ها ثبت خواهد شد.
این امر نشان دهنده اهمیت رعایت سرعت تعیین شده توسط ارگان های نظارتی مانند پلیس راهنمایی و رانندگی می باشد. زمانی هایی است برای شما این پرسش پیش می آید که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند. شما همواره باید در نظر داشته باشید که دوربین های کنترل سرعت مانند یک فرستنده رادیویی عمل می نمایند. بخشی از این سیستم نقش گیرنده و بخش دیگر آن نقش فرستنده را در سیستم ایفا می نمایند.
بخش فرستنده در دوربین کنترل سرعت با تولید نوسان در جریان الکتریکی تولیدی خود سبب تغییر در فرکانس های تولیدی می شود. این امر باعث می شود تا امواج الکتریکی مانند یک موج سیال در هوا به پرواز در می آید. فرستنده ها برای افزایش شدت و سرعت جریان های الکتریکی از سیستم های تقویت کننده استفاده می نمایند. تمام مراحلی که در سیستم فرستنده صورت می پذیرد کاملا با سیستم های گیرنده متفاوت می باشد.
در گیرنده امواج الکترومغناطیسی توسط آنتن های تعبیه شده در سیستم جمع آوری و به انرژی الکتریکی تبدیل می شوند. عملیات نظارت بر محیط استحفاظی توسط رادارهای موجود در آنها مدیریت می شود. تعیین فاصله یکی از ابتدایی ترین ماموریت هایی است که برای این سیستم ها تعریف شده است. شما با شناخت اینکه دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند قادر به درک بهتری از مفهوم حضور این ساختارهای نظارتی خواهید بود.
دوربین کنترل سرعت معمولا به دو شکل لیزری و راداری مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از دستگاه های کنترل سرعت در جاده های داخل و خارج شهر دوربین های لیزری دستی است که پلیس از آنها استفاده می نماید. پلیس با استفاده از این دوربین ها در کنار جاده ها، پشت پیچ های پر خطرو یا درختان مستقر می شود و مسیر را رصد می نماید. این دوربین ها دارای توانایی بالایی می باشند و حتی در نور کم نیز می توانند مسیر را کنترل نمایند. این دوربین ها حتی در سرعت های بالا نیز قادر به ثبت جرم صورت گرفته توسط مجرمین می باشند.
نمونه دیگر این دوربین ها مدل های راداری می باشند. این دوربین ها به صورت یک واحد داپلر عمل می نمایند. این دوربین ها هم به صورت متحرک و هم به صورت ثابت می توانند مورد استفاده قرار گیرند. این دوربین ها با دریافت امواج مغناطیسی ارسال شده به بررسی سرعت اجسام می پردازند. هر چقدر سرعت وسیله بیشتر باشد سیگنال برگشتی از وسیله بیشتر می شود. از این دوربین ها معمولا در رصد سرعت وسایل نقلیه استفاده می شود. از آنجا که این دوربین کنترل سرعت بر اساس فاصله خود با وسیله سرعت را می سنجد بهترین نتیجه زمانی ثبت خواهد شد که دوربین در حالت ثابت قرار داشته باشد.
یکی از ایراداتی که معمولا در این سیستم ها مشاهده می شود تحت عنوان خطای کسینوسی خوانده می شود. در این شرایط وسیله نقلیه و دوربین در یک راستا قرار نمی گیرند. در نتیجه این شرایط تصویر واضحی توسط دوربین ثبت نمی شود. مورد دیگر که در استفاده از این امکانات محدودیت ایجاد می نماید هزینه های بالای این تجهیزات می باشد. گاهی نیز وجود فرکانس های مشابه دوربین کنترل سرعت مانع از ثبت تصاویر توسط این سیستم ها می گردد. گاهی ایجاد سایه توسط دو وسیله نقلیه که در یک راستا حرکت می نمایند نیز سبب جلوگیری از ثبت تصاویر توسط دوربین کنترل سرعت می شود. شناخت این ساختار که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند می تواند به شما در رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی کمک نماید.
در این بخش شما را با انواع تکنولوژی های به کار رفته در دوربین های کنترل سرعت آشنا می کنیم.
دوربین های کنترل سرعت به سه دسته تقسیم می شوند: دوربین کنترل سرعت ثابت، دوربین کنترل سرعت خودرویی، دوربین کنترل سرعت دستی
دوربین کنترل سرعت استقراری با حسگر راداری به صورت گسترده در کشورهای صنعتی برای سنجش سرعت خودروها استفاده می شوند. مبنای کار این نوع دوربین بر اساس پدیده دوپلر است. زمانی که یک خودرو در محدوده امواج رادار سرعت سنج قرار می گیرد، اگر به دوربین نزدیک شود، فرکانس امواج برگشتی تشدید می شود. اگر هم از آن دور شود، فرکانس امواج برگشتی کم می شود.
دوربین راداری با استفاده از پدیده دوپلر با دقت بسیار بالا سرعت خودروها را تعیین می کند. سرعت سنجهای استقراری با سه تکنولوژی راداری، لوپ و لیزر استفاده می شوند.
سرعت سنجهای خودرویی در خودروهای پلیس به کار می رود و برای تشخیص سرعت خودروهای جلویی به کار می روند. دوربینهای متداول خودرویی از نوع راداری هستند. سرعت سنجهای راداری برای مسیرهای خلوت و جاده ها استفاده می شوند.
دوربین های کنترل سرعت دستی در دو مدل لیزری و راداری موجود هستند. استفاده از سرعت سنجهای دستی لیزری، به تمرکز و دقت خاصی نیاز دارد. استفاده از سرعت سنجهای لیزری در کنار بزرگراهها برای اپراتورها بسیار خطرآفرین است و از این رو باید با این موضوع کاملا محتاطانه برخورد شود.
عملکرد دوربین کنترل سرعت در شب در دوربینهای سرعت سنج دستی کامل و با کیفیت نیست. دوربین های کنترل سرعت دستی راداری معمولا برای کنترل سرعت خودروها در مسیرهای کم تردد مانند بزرگراه ها و جاده های بیابانی استفاده میشوند.
این موضوع که می توان با سرعت بالا و تغییر لاین در جاده دوربین کنترل سرعت را گیج کرد، محال است. (قابل توجه خیلی از راننده ها). دوربین های ثبت سرعت اولیه در این موضوع گیج می شدند و قادر به شناسایی نبودند. اما حال سیستم ها می توانند داده های ANRP را ترکیب نموده و تمامی خطوط را ردیابی نمایند.
در عین حال تغییر لاین در طول جاده می تواند موجب بروز سوانح رانندگی شود. همچنین، خودروهایی که سرعت مجاز را رد کرده اند، حتی اگر بین خودروهای دیگر باشند و یا نزدیک خودرو های دیگر باشند، توسط دوربین ثبت می شوند.
فرار از دوربین کنترل سرعت با راهاندازی نرمافزارهایی که راننده را از وجود دوربین مطلع میکند و همزمان با آغاز طرح ترافیک و روشن شدن دوربینهای کنترل ترافیک شدت بیشتری پیداکرده است. علاوه بر فرار از دوربین کنترل سرعت بهواسطه نرمافزارهای اینچنینی ترفندهای مختلفی جهت دور زدن دوربین کنترل سرعت رواج دارد . پیدا کردن روشی جهت دور زدن دوربین کنترل سرعت باعث استفاده از روشهای جدید در فرار از دوربین کنترل سرعت شده است. ازجمله راههای خوانده نشدن پلاک خودرو توسط پلیس که توسط افراد متخلف به کار گرفته میشود، استفاده از اسپری و تافت مو است.
از دیگر راههای خوانده نشدن پلاک خودرو توسط پلیس که این روزها روش رایج رانندگان قانونشکن برای دور زدن دوربین کنترل سرعت بوده، کندن پلاک عقب خودرو و قرار دادن آن پشت شیشه عقب وسیله نقلیه است. روش کار دوربین کنترل سرعت به این شکل است که تصویر پلاک عقب خودرو را ثبت میکند. رانندگان متخلف با جابهجایی پلاک خودرو باعث ایجاد اختلال عملکرد دوربین کنترل سرعت میشوند. در نظر داشته باشید اشخاصی که اقدام به پوشاندن پلاک خودروی خود میکنند، اگر توسط نیروی پلیسراه مشاهده شوند، علاوه بر توقیف و جریمه وسیله نقلیه، به شش ماه تا یک سال حبس مجازات محکوم میشوند.
مبلغ جریمه دوربینهای کنترل سرعت در صورت طی کردن بیش از ۳۰ کیلومتر با سرعت غیرمجاز در کلانشهرها ۶۰ هزارتومان و دیگر شهرها ۴۵ هزار تومان است. مبلغ جریمه دوربینهای کنترل سرعت در راههای روستایی ۳۰ هزار تومان در نظر در نظر شده است. چنانچه بیش از ۳۰ کیلومتر با سرعت غیرمجاز رانندگی کنید مبلغ جریمه شما در کلانشهرها ۲۰۰ هزار تومان سایر شهرها ۱۸۰ هزار تومان و راههای روستایی۱۰۰ تومان خواهد بود.
نکتهای که در ارتباط با مبلغ جریمه دوربینهای کنترل سرعت وجود دارد این است که رانندگان میتوانند نسبت به تخلف ثبت شده توسط دوربین ها اعتراض کنند.
دوربین های کنترل سرعت در بزرگراه ها با حداقل فاصله 200 متر از یک دیگر بر روی چراغ ها نصب می شوند. این دوربین ها قادرند سرعت خودرو ها را تا فاصله بیش از 10 کیلومتر ثبت کنند. دوربین های کنترل سرعت به منظور کنترل و نظارت بر سرعت خودرو ها و کمک به جلوگیری از حوادث رانندگی استفاده می شوند. استفاده از دوربین های کنترل سرعت در سطح جاده ها باعث شده تا رانندگان به سرعت خود توجه بیشتری کنند، از این رو حوادث رانندگی کاهش می یابد.
برنامه ها یا اپلیکیشین هایی برای ردیابی دوربین پلیس طراحی شده اند که اخیرا بین رانندگان رواج پیدا کرده اند. این برنامه ها، رانندگان را از محل دوربین های کنترل سرعت آگاه کرده و در صورتی که سرعت راننده بیش از حد مجاز باشد، به راننده هشدار می دهند. استفاده از این برنامه باعث کنترل سرعت در رانندگی شده و هم چنین باعث توجه بیشتر رانندگان به قوانین راهنمایی و رانندگی می شود.
گردآوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.