امنیت یکی از نگرانیهای بزرگ شرکتهای سراسر دنیا به حساب میآید و البته نگرانی آنها بی دلیل هم نیست. زیرا شما به عنوان یک انسان عاقل باید از سرمایه گذاریهای خود در یک کسب و کار محافظت کنید و سیستمهای امنیتی، روش مؤثری برای انجام این کار هستند.
تجهیزات حفاظتی به منظور محافظت از اشخاص، اماکن و وسایل نقلیه در برابر حجم وسیعی از اتفاقات نظیر آتش سوزی، حمله، تخریب، خرابکاری، دزدی یا سرقت و برقراری امنیت طراحی شده اند. ما در این مقاله قصد داریم که شما را با کلیه راهکار های امنیتی آشنا کرده تا پس از مطالعه آن به طور صددرصد قادر به حفاظت از خود و اموالتان باشید.
در این مورد میتوان به عبارت مشهور “پیشگیری بهتر از درمان” است اشاره نمود، زیرا شما نمیخواهید راه سختتر که همان جبران ضررهای ورشکستگی در کسب و کارتان است را در پیش بگیرید.
شاید فکر کنید که نصب دوربین مدار بسته و یا یک سیستم نظارتی و امنیتی دیگر مانند نصب دزدگیر اماکن برای تامین امنیت در بانک ها کافی باشد. اما ما در این مقاله شما را با چند نوع سیستم مدرن و پیشرفته ای که به کار بردن آن ها در کنار دوربین مداربسته و دزدگیر اماکن به افزایش چشمگیر امنیت بانک ها کمک می کند؛ اشاره خواهیم کرد.
همانطور که شما می دانید، بانک ها محل نگهداری اموال ارزشمند مردم بوده و همیشه مورد توجه سارقین قرار دارند. در سرقت هایی که از بانک ها می شود علاوه بر خسارت های مالی که به جای می گذارد، خسارت های جانی نیز ممکن است داشته باشد که این مورد بسیار دلخراش است.
در صورتی که بانک ها سیستم های بهتری داشته باشند، مسئولان می توانند ظرف چند دقیقه به بانک برسند و مجرمان را دستگیر کنند. با گذشت زمان، توجه به این نکته مهم است که مجرمان نیز باهوش تر می شوند، ما باید یک قدم جلوتر از آن ها باشیم. همان طور که گفته شد؛ استفاده از سیستم های حفاظتی و نظارتی کاربرد ها و مزایای بسیاری دارد که قبل از پرداختن به آن ها بهتر است که با تعریف دقیقی از این سیستم ها و انواع آن آشنا شوید.
در این مقاله چند نوع سیستم نظارتی و حفاظتی که بانک ها به آن نیاز دارند را معرفی خواهیم کرد و در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد.
مزایای سیستم های حفاظتی چیست؟
از جمله مزایای استفاده از تجهیزات حفاظتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برقراری امنیت: تجهیزات حفاظتی بیش از هر چیز موجب برقراری امنیت می شوند. با نصب دزدگیر، دوربین مداربسته، سیستم اعلام و اطفای حریق محیطی امن را برای خود فراهم ساخته و از اتفاقات ناگواری مانند دزدی یا آتش سوزی جلوگیری کنید.
حفظ رفاه: با هوشمند سازی منزل می توانید بستر مناسبی را برای ایجاد رفاه و آسایش خانواده ی خود ایجاد کنید. همچنین با استفاده از دوربین های مداربسته و سیستم های کنترل تردد دیگر نگران اتفاقاتی که در زمان غیبت شما در محل کارتان رخ می دهد، نباشید.
جلوگیری از وقوع جرایم: همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد با بهره وری از سیستم حفاظتی وقوع جرم و جنایات تا حد قابل قبولی کاهش می یابد. نصب دزدگیر و دوربین های مداربسته پیشرفته به شما کمک می کند تا از سرقت، حمله و خرابکاری جلوگیری به عمل آید.
کاهش خسارات و تلفات: با تجهیز اماکن به سیستم اعلام و اطفای حریق خسارات و تلفات را در هنگام آتش سوزی به حداقل برسانید.
تجهیزات حفاظتی به منظور محافظت از اشخاص ، اماکن و وسایل نقلیه در برابر حجم وسیعی از اتفاقات نظیر آتش سوزی ،حمله ، تخریب ، خرابکاری ، دزدی یا سرقت و برقراری امنیت طراحی شده اند.
دوربین مداربسته یکی از پرکاربرد ترین سیستم های حفاظتی محسوب می شود که امروزه در اکثر مکان ها به چشم می آید. در واقع هر کسی بر حسب نیاز خود و انتظارتی که دارد، نسبت به خرید دوربین مداربسته اقدام می کند.
مطالعات انجام شده در این خصوص نشان داده اند که داشتن دوربینهای نظارتی مدار بسته بر روی ایمنی کسب و کار شما تأثیر چشمگیری خواهد داشت. استفاده از دوربینها نشانه بارزی است که نشان میدهد شما برای محافظت از کسب و کار خود اقداماتی را انجام داده اید، بنابراین سارقان شما را رها کرده و به سراغ مشاغلی خواهند رفت که دزدی از آنها سادهتر است.
اگر دوربینهای مداربسته نظارتی به عنوان عامل بازدارنده جرم و جنایت کافی نباشند ، احتمالاً باید استفاده از سیستم هشدار را مد نظر قرار دهید . اگر کسی سعی کند از در یا پنجره داخل بیاید ، سیستم دزدگیر اماکن شما شروع به آلارم زدن میکند و لذا به هر کسی که در داخل ساختمان است اطلاع میدهد که سارقین وارد ساختمان شده اند.
دستگاه حضور و غیاب (کنترل تردد)
با وجود یک سیستم کنترل دسترسی میتوان اطمینان حاصل کرد که ساختمان شما فقط در مواقع مناسب برای افراد مجاز باز میباشد. شما میتوانید مجوزهای دسترسی مختلفی را برای کارمندان یا آژانسهای مختلف تنظیم کنید و با این کار بر افرادی که وارد ساختمان میشوند و یا از آن خارج میگردند نظارت داشته باشید.دستگاه حضور و غیاب به منظور ثبت زمان ورود و خروج کارمندان استفاده می شود. سیستم کنترل تردد به مدیر شرکت یا مجموعه کمک می کند که از وضعیت حضور و غیاب پرسنل خود مطلع شود.
دستگاه کنترل تردد (اکسس کنترل) اطلاعات دقیقی از تردد افراد و تایم کاری آن ها در اختیار مدیر مجموعه قرار می دهد و بدون حضور در شرکت و با استفاده از این سیستم امنیتی و حفاظتی می تواند از وضع موجود مطلع شود. این دستگاه از طریق گرفتن اثر انگشت، تشخیص چهره و کارت های مخصوص قادر به ثبت تردد کارکنان می باشد، بعلاوه با تشخیص افراد مجاز فرمان باز شدن درب های اتوماتیک را صادر می کند.
در واقع در شرکت ها و مجموعه های بزرگ که حفظ امنیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و افراد غیرمجاز اجازه ورود ندارند، از دستگاه کنترل تردد استفاده می شود که تنها کارکنان و افراد تعریف شده پس از شناسایی از طرق نام برده اجازه ورود به محل را پیدا می کنند.
بنابراین می توان گفت که این دستگاه به عنوان یک سیستم امنیتی و حفاظتی در مکان هایی مانند سازمان ها و ارگان های نظامی که نیاز به مراقبت و کنترل از درب های ورودی و خروجی وجود دارد، به آسانی و به کمک تجهیزات موردنیاز روی هر دربی قابل نصب می باشد.
سیستم های اعلام حریق به منظور حفاظت از اشخاص و اموال در برابر آتش سوزی و کاهش خسارات ناشی از آن استفاده می شوند. نصب این سیستم امنیتی و حفاظتی در ساختمان های مسکونی و تجاری بسیار اهمیت دارد و موجب می شود تا ساکنین مجتمع به موقع از وقوع حریق مطلع شده و تلفات و خسارات کاهش پیدا کند.
با وجود یک سیستم اطفای حریق در هر زمانی که آتش سوزی رخ دهد پیش از بالا گرفتن آتش از طریق آژیر ساکنین مطلع می شوند، همچنین این امکان وجود دارد که از طریق تلفن کننده اعلام حریق به مرکز آتش نشانی صورت گیرد.
مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)
سیستم هوشمند ساختمان (BMS) به سیستمی گفته می شود که امکان مدیریت و کنترل قسمت های مختلف ساختمان را برای شما میسر می سازد. در حقیقت با استفاده از هوشمند سازی ساختمان این امکان برای شما وجود دارد که وضعیت روشنایی محیط، دمای محیط، درب ها، دوربین های مداربسته و … را کنترل کنید.
از جمله مزایای هوشمند سازی منزل می توان به کاهش مصرف انرژی، پیشگیری از وقوع خرابی و برقراری آسایش و امنیت اهالی ساختمان اشاره کرد. به وسیله این سیستم امنیتی و حفاظتی شما می توانید از راه دور بخش های مختلف را مدیریت کرده و به شکل بهینه از منابع استفاده کنید.
سیستم های نظارتی
سیستم های نظارتی بخش مهمی از ایمن سازی بانک ها هستند. این سیستمها از دوربینهای مدار بسته و دزدگیر ها گرفته تا سیستمهای هشدار پیچیده که در صورت دیدن کوچکترین مشکل به مجریان قانون اطلاع می دهند وجود دارند. وجود سیستم های نظارتی و امنیتی می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده برای دزد های احتمالی عمل کند.
علاوه بر دوربین های مدار بسته و دزدگیر ها سیستم های امنیتی و نظارتی دیگری نیز مورد نیاز بانک ها است که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
سنسورهای شکست شیشه (Glass Break Sensors)
این مورد یکی از مهم ترین سیستم های نظارتی در بانک است، حتی مهم تر از فیلم دوربین مدار بسته.
این حسگر ها تشخیص میدهند که آیا شیشه ای شکسته است یا خیر. از این سنسور ها اغلب در نزدیکی درهای شیشه ای یا پنجره های شیشه ای فروشگاه ها، بانک ها و غیره استفاده می شود.
شکستن شیشه یک عمل خشونت آمیز است. اگر هیچ سنسوری وجود نداشته باشد، تا زمانی که مقصر فرار کند، هیچ کس از وقوع حادثه مطلع نخواهد شد. ادرصورت وجود این سنسورها را در بانک، به محض شکستن هر شیشه به مقامات هشدار داده می شود و در عرض چند دقیقه در بانک حاضر می شوند. علاوه بر این، مجرمان ممکن است از این موضوع آگاه نباشند، بنابراین احتمال دستگیری آن ها بیشتر خواهد شد.
این حسگر ها دو نوع اصلی دارند که عبارت اند از:
آکوستیک (Acoustic )
این سنسور ها به صدا حساس هستند. آن ها برای تشخیص صدا از میکروفون های که به مدارات الکترونیکی متصل هستند استفاده می کنند. حسگرهای پیچیده تر از یک فرآیند دو مرحله ای استفاده می کنند. اگر دامنه صدا به سطح خاصی برسد، این سنسورها فعال می شوند و صدا را تجزیه و تحلیل می کنند. سپس به دنبال شباهت های آماری با نمونه های مختلف صدای شکستن شیشه هستند. اگر به یکی از صدا ها شباهت داشته باشد، هشدار داده خواهد شد.
شوک (Shock)
برخلاف ردیاب های آکوستیک ، ردیاب های شکست شیشه شوک مستقیماً روی شیشه پنجره یا در قرار می گیرند. آشکارسازهای شکست شیشه شوک به صدا واکنش نشان نمی دهند، اما در عوض ارتعاشات را احساس می کنند. هر کدام یک سیم برق دارند که به شیشه وصل می شوند. هر حرکت شیشه سیم را به حرکت در می آورد و موجب می شود تا زنگ هشدار به صدا در آید.
سنسور های حرکت
حسگرهای حرکتی برای تشخیص نفوذ افراد غیر مجاز در نظر گرفته شده اند. این امر به ویژه در شب هایی که ممکن است دستکاری کرکره ها اتفاق بیفتد بسیار مؤثر بوده و بلافاصله به مقامات هشدار داده می شود و آن ها در کوتاه ترین زمان خود را به بانک می رسانند.
بر خلاف بسیاری از انواع دیگر حسگرها، حسگرهای حرکت معمولاً سیستم های تعبیه شده با سه جزء اصلی هستند: یک واحد حسگر، یک رایانه جاسازی شده، و سخت افزار (یا جزء مکانیکی). این سه بخش با توجه به نوع عملکرد سنسور در اندازه و پیکربندی متفاوت هستند چرا که سنسور های حرکتی برای موارد مختلفی استفاده خواهند شد. به عنوان مثال، از سنسورهای حرکتی می توان برای فعال کردن نورافکن ها، راه اندازی آلارم های صوتی، فعال کردن سوئیچ ها و حتی هشدار به پلیس استفاده کرد.
دو نوع سنسور حرکتی وجود دارد که عبارت اند از:
سنسور حرکت فعال (Active)
سنسورهای فعال هم فرستنده و هم گیرنده دارند. این نوع سنسور با اندازه گیری تغییرات در میزان صدا و یا بازتاب صدایی که فرستنده می فرستد و به گیرنده می رسد، حرکت را تشخیص می دهد. هنگامی که جسمی در میدان حسگر را قرار می گیرد، یک پالس الکتریکی به کامپیوتر تعبیه شده ارسال می شود که به نوبه خود با اجزای مکانیکی تعامل دارد.
رایج ترین نوع سنسور حرکت فعال از فناوری حسگر اولتراسونیک استفاده می کند. این حسگرهای حرکتی امواج صوتی را برای تشخیص وجود اشیا منتشر می کنند. همچنین سنسورهای مایکروویو (که تشعشعات مایکروویو را ساطع می کنند) و سنسورهای توموگرافی (که امواج رادیویی را ارسال و دریافت می کنند) وجود دارد.
سنسور حرکت غیر فعال (Passive)
برخلاف سنسور حرکت فعال، سنسور حرکت غیرفعال فرستنده ندارد. حسگر به جای اندازه گیری بازتاب صدا، حرکت را بر اساس افزایش تشعشع در محیط تشخیص میدهند.
پرکاربردترین نوع سنسور حرکت غیرفعال در سیستم های امنیتی ، سنسور مادون قرمز غیرفعال (PIR) است. این سنسور برای تشخیص تشعشعات مادون قرمز ساطع شده به طور طبیعی از بدن انسان طراحی شده است. گیرنده در فیلتری قرار دارد که فقط به مادون قرمز اجازه عبور از آن را می دهد. هنگامی که شخصی وارد میدان تشخیص سنسور PIR می شود، تفاوت در تابش به سمت گیرنده ایجاد می شود. این تغییر باعث می شود که واحد حسگر، داده های الکتریکی را به کامپیوتر و قطعه سخت افزاری تعبیه شده ارسال کند.
سنسور های دود
سنسور های دود برای تشخیص آتش استفاده می شود. آنها معمولاً به سیستم اعلام حریق متصل می شوند.
دو نوع اصلی از آشکارسازهای دود غیرفعال وجود دارد که عبارت اند از:
فوتوالکتریک (اپتیکال)
یک آشکارساز فوتوالکتریک پراکندگی ناگهانی نور را زمانی که دود وارد محفظه آشکارساز می شود، حس می کند و زنگ هشدار را ایجاد می کند. سنسور های دود فوتوالکتریک به طور متوسط 15 تا 50 دقیقه سریعتر از سنسورهای یونیزاسیون به به آتش در مراحل اولیه و دود شدن آن واکنش نشان می دهند.
یونیزاسیون (فرایند فیزیکی)
سنسور های دود یونیزه کننده به ذرات ریز دود بسیار حساس هستند و معمولاً 30 تا 90 ثانیه سریع تر از سنسور های فوتوالکتریک به آتش های شعله ور واکنش نشان می دهند. این نوع از سنسور ها مقدار کمی از مواد رادیواکتیو را بین دو صفحه باردار الکتریکی حمل می کنند که باعث یونیزه شدن هوا و ایجاد جریان بین صفحات می شود. هنگامی که دود وارد محفظه می شود، جریان یون ها را مختل می کند و در نتیجه جریان را کاهش می دهد که پیامد آن فعال شدن زنگ هشدار است.
سنسور 5 بعدی
این سنسور به لنزهای دوربین مداربسته مربوط است. یک سنسور 5 بعدی قابلیت این را دارد که دوربین مداربسته را به اندازه یک DSLR قدرتمند کند. مجرمان می دانند که دوربین های مداربسته نصب هستند به همین دلیل با آمادگی قبلی می آیند و اکثر قسمت های صورت و بدن خود را می پوشانند. در صورتی که دوربین مداربسته شما قدیمی باشد، ویدیویی با کیفیت پایین خواهید داشت که برای شناسایی مجرمان نقابدار کافی نیست. یک سنسور 5 بعدی کوچکترین جزئیات مانند خال های مادرزادی، خالکوبی ها یا زخم ها را نشان داده که این امر فرآیند شناسایی را بسیار آسان تر می کند.
سیستم های صوتی
بانک ها و همچنین دستگاه های خودپرداز، باید تقویت کننده میکروفون و بلندگو را برای عملیات ضبط صدا داشته باشند. در این صورت تمام صدا های اطراف ضبط می شود و در مواقع اضطراری پلیس می تواند از آن ها استفاده کند.
پنل هشدار نفوذ
یک دستگاه مجهز به اینترنت اشیا (IOT) است که از سنسور های مغناطیسی و لرزشی تشکیل شده است. این سنسور ها ارتعاشات به وجود آمده ناشی از اعمالی مانند سوراخ کردن یا چکش زدن را شناسایی می کنند و از این طریق نفوذ یک فرد غیر مجاز را تشخیص می دهند. یک سیستم هشدار نفوذ به مقامات این امکان را می دهد که سریعاً اقدامات لازم را انجام دهند زیرا بلافاصله به آن ها اطلاع داده می شود.
هشدار دستکاری (Tamper Alert)
دستگاه های خودپرداز به جز یک دوربین مداربسته تجهیزات امنیتی دیگری ندارند در نتیجه دزدیدن آن ها می تواند کار راحتی برای سارقان باشد. در صورتی که دستگاه خود پرداز مجهز به این وسیله باشد، هنگام دستکاری دستگاه زنگ هشدار به صدا در خواهد آمد. Tamper Alert ها توسط ارتعاشات خاصی تحریک می شوند و همچنین دارای هشدار های حرارتی هستند که در صورت سوختن دستگاه به صدا در می آیند.
سخن نهایی
در صورتی که همه سیستم های نظارتی که در بالا در مورد آن ها توضیح دادیم با یکدیگر ادغام شوند بانک ها مکان های امن تری خواهند شد و در مواقع اضطراری می شود زودتر به مقامات هشدار داد و به آن ها کمک می شود تا هرچه زودتر سارقان را دستگیر کنند و هم از خسارت های جانی و هم خسارت های مالی جلوگیری می شود. این سیستم ها بسیار فراتر از راهحل های دوربین مداربسته هستند، زیرا هر نشانه ای از خرابی، خواه سر و صدای زیاد یا شکستن شیشه و غیره شناسایی میشود و آلارم ها بهطور خودکار به صدا در میآیند، که باعث می شود عمل سرقت از بانک برای مجرمان بسیار خطرناک باشد.
گردآوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.