آشنایی با انواع قفل برقی
یکی از مسائلی که از گذشته تاکنون، برای افراد اهمیت ویژهای داشته است، مسئلهی امنیت و حفاظت از جان و اموال خود در برابر سارقین است. این کار، در گذشته با استفاده از وسایل ابتدایی مانند زنجیر و قفلهای آهنی انجام میشده است.این روزها با پیشرفت تکنولوژی و گسترش صنایع و سیستمهای امنیتی، قفلهای جدیدی به بازار آمدهاند که کار را راحتتر کردهاند
امروزه درب های اتوماتیک در نقاط مختلف شهر و بر روی درب پارکینگ ها و در ورودی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از تجهیزات جانبی مورد استفاده در زمینه درب های اتوماتیک، قفل برقی می باشد. قفل برقی با هدف افزایش ایمنی و جلوگیری از سرقت بر روی درب های اتوماتیک نصب می گردد.قفل برقی یکی از لوازم جدید محافظتی است که این روزها با توجه به آپارتمانی شدن خانهها، طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این قفلها با استفاده از انرژی برق کار میکنند و با توجه به نوع سیستمی که بر روی آن طراحی شده است، میتوان از راه دور آنها را کنترل کرد. از نظر نوع کاربرد، قفل های برقی به دو گروه پارکینگی (حیاطی) و نفررو تقسیم می شوند.
ما در این مقاله قصد داریم، علاوه بر معرفی انواع قفل برقی ، به بررسی مزایا و معایب آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این قفل، تا پایان همراه ما باشید.
قفل در برقی از نظر کاربرد
قفل برقی درب پارکینگی:
یکی از انواع قفل امروزی که بر روی درهای مختلف قابل نصب هستند، قفل برقی نام دارد. این قفل از جمله تجهیزاتی است که میتوان بر روی انواع درب اتوماتیک پارکینگ نصب کرد و امنیت آن را بالا برد. اکثر جکهایی که بر روی درها نصب میشوند، پس از بسته شدن نیز احتمال باز شدن آنها با فشار زیاد وجود دارد. ازاینرو با استفاده از نصب قفلهای برقی، بر روی درب میتوان این مشکل را برطرف کرد. با توجه به اینکه این قفلها با انرژی برق کار میکنند، عملکرد آنها نیز با استفاده از جریان برق کنترل میشود. انواع قفل برقی بر اساس نوع عملکرد و ساختاری که دارند، جهت نصب بر روی درب مراکز امنیتی، درب ورودی بانک و درب پارکینگها مناسب هستند.
این نوع از قفل ها بر روی درب های اتوماتیک پارکینگی مربوط به عبور و مرور خودرو نصب می شود. آزاد شدن قفل با اتصال جریان الکتریکی به بوبین قفل انجام می شود. همچنین به کمک کلید می توان قفل را آزاد نمود. در برخی مدل ها یک شاسی بر روی بدنه برای باز کردن قفل قرار داده شده است. نوع دیگری از قفل های پارکینگی دارای یک زبانه بوده که به سمت پایین حرکت کرده و درون سوراخ مشخص شده برای قفل قرار می گیرد. با فعال شدن بوبین، زبانه به سمت بالا حرکت کرده و قفل آزاد می شود. این نوع قفل ها را اصطلاحا قفل کلونی برقی می نامند.
قفل برقی کلونی
جنس قفل کلونی، گالوانیزه است و قطعات زبانهی آن از برنج ساخته شده است. این قفل کاملا مبتنی بر استانداردها ساخته شده و نصب و نگهداری از آن امری دقیق وحساس است. از مزیتهای این قفل میتوان به امنیت بالای آن اشاره کرد. بهطوریکه در اثر هرگونه ضربه به هیچ عنوان باز نمیشود. مزیت دیگر آنها زبانهی چرخشی و اصطلاحا کلنگی است. این ویژگی سبب میشود قفل هم به صورت عمودی و هم افقی قابل نصب باشد.
قفل کلونی در اوایل تولید، موردتوجه بسیاری از ایرانیان قرار گرفت اما بعداز مدتی با توجه به مشکلات واردات، به راحتی در دسترس نبود. این نوع قفل با توجه به قابلیتی که دارد، امنیت دربهای ورودی را کاملا تامین میکند و به هیچ وجه نمیتوان با زور و فشار آن را باز کرد. هرچند این قفل هم مانند لوازم دیگر، نیازمند نگهداری و استفاده درست از آن است.
استقبال از قفل کلونی در ایران در ابتدا زیاد بوده است. اما از آنجا که نیاز به نوعی زیرسازی صحیح و نصب بسیار دقیق دارد، این استقبال کاهش یافته است. دلیل چنین امری وجود درها و چارچوبهای بعضا قدیمی یا درهای غیر استاندارد تولیدشده در کشور است که زمینهی لازم را برای نصب اینگونه قفلهای دقیق فراهم نمیکند. از نمونه مسائلی که ایجاد میشود، این است که در اثر به هم خوردن در، گاهی قفل باز نمیشود.
قفل برقی زبانه دار
این نوع قفل یکی از محبوبترین قفلهای شناخته شده در بین ایرانیان است. در واقع نسبت به قفلهای برقی دیگر از مزیتهای بیشتری برخوردار است که باعث شده است توجه بسیاری از افراد به آن جلب شود.نحوهی نصب قفل زبانهدار به گونهای است که باید در وسط درب وصل شود. در اینصورت با کمک یک ضامن در غلاف، جاگیر میشود و باعث بسته شدن درب میشود.
از نقاط قوت این قفل برقی میتوان به امکان نصب آن بر روی انواع درها اشاره کرد. یعنی هم روی درهای اتوماتیک (مثل در پارکینگ و حیاط و…) و هم روی درهای نفررو قابلیت نصب دارد. اما موردی که باگ آنها محسوب میشود، قابل مشاهده بودن زبانه است. این مورد در طراحی قفلهای سیزا یا کلهگاوی اصلاح شد که در ادامه آن را میشناسیم.
قفل کلهگاوی
قفلهای دارای محافظ که با نامهای قفل برقی توکار یا قفل کله گاوی نیز شناخته میشوند، بهترین و پرتقاضاترین انواع قفل برقی هستند. از این قفلها برای درهای اتوماتیک استفاده میشود. این قفل با کمک کابل به مدار فرمان نصب میشود و نیازی به برنامه و تنظیم خاصی ندارد. قفل برقی کله گاوی با ریموت کار میکند و عبور و مرور را آسان مینماید.نوع عملکرد قفل برقی کله گاوی به گونهای است که بدون نیاز به برنامه یا سیستم خاصی از طریق کابل، به مدار فرمان دستگاه موردنظر وصل میشود. این قفل به صورت اتوماتیک و از طریق ریموت کنترل اداره میشود.
جنس روکش قفل برقی کله گاوی گالوانیزه رنگ شده است. این جنس مقاومت بالایی در برابر تغییرات آبوهوایی دارد. روکش قفل یک محافظ کامل است که تمام اجزای قفل حتی زبانه را در خود پنهان میکند. کارایی این نوع از انواع قفل برقی برای درهای لولایی است و برای انواع کشویی کاربرد ندارد. مزیت خاص آنها این است که با پنهان بودن زبانه، امکان بازکردن در برای سارقان وجود ندارد.
قفل درب نفر رو:
این نوع قفل ها بر روی درب های نفررو ورودی لابی ساختمان ها و درب های قسمت های داخلی ساختمان نصب می شوند. از آنجا که این قفل ها در فضای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند ظاهری ظریف و کوچک داشته تا بر زیبایی بصری نمای داخلی ساختمان تاثیر منفی نداشته باشد. همچنین برخی از این مدل ها در فضای داخل فریم درب نصب می شوند تا هیچ تغییری در ظاهر درب ایجاد نشود. در شکل زیر مدل های مختلف این نوع قفل نشان داده شده است.
ولتاژ تغذیه قفل های برقی عموما 24 ولت مستقیم می باشد ولی مدل ها 12 ولت و 220 ولت نیز وجود دارد. به منظور کنترل عملکرد قفل های برقی از مدار فرمان مربوط به درب اتوماتیک استفاده می شود. تمامی مرکز کنترل های درب های اتوماتیک دارای خروجی قفل برقی بوده و مستقیما عملکرد قفل را کنترل می نمایند.
قفل چفتی برقی
قفل چفتی، یکی از مقرون به صرفهترین انواع قفلهای برقی است. استفاده از این قفل بر روی انواع دربها، بسیار متداول است و به صورت پیشفرض روی درهای چوبی و فلزی نصب شده است. این قفل از نظر قطعات سخت افزاری و ایمنی، با توجه به قیمتی که دارد، از کیفیت بالایی برخوردار است.
قفل مغناطیسی برقی
امروزه اکثر دفاتر اداری و شرکتهای تجاری، به صورت مدرن و با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا ساخته میشوند. استفاده از دربهای شیشهای یکی از لوازمی است که در جهت مدرنیته ساختن شرکتها متداول شده است. با توجه به اینکه استفاده از قفلهای فیزیکی بر روی این نوع درب، هماهنگی ندارد، از قفل برقی مغناطیسی استفاده میشود. قفلهای مغناطیسی بر اساس میزان نیرویی که میتوانند تحمل کنند، به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
به صورت استاندارد، این قفل قادر به تحمل میزان نیروی 600 پوند است. بنابراین اگر قرار است از درب بزرگی استفاده کنید، بهتر است از قفلی با تحمل بار 1200 پوند استفاده کنید. با توجه به قابلیت قفلهای مغناطیسی در پشتیبانی سنسورهای حرکتی و باطریهای پشتیبان، از این قفل در بسیاری از دربهای شیشهای استفاده میشود.
قفل مقابل برقی
قفل مقابل برقی جهت نصب بر روی درب ضد حریق مناسب هستند. به عنوان مثال این قفلها برای استفاده در هنگام آتشسوزی، کارایی مناسبی دارند. قفلهای فشاری به صورت پیشفرض در حالت قفل قرار دارند اما باید دقت کنید که در هنگام آتشسوزی، هیچ گونه اجسام الکتریکی یا مکانیکی مانع از خروج اضطراری نشود.
اگر دقت کرده باشید اکثر درب خروج اضطراری ساختمانهای بزرگ، از بیرون هیچ قفلی بر روی آنها نصب نشده است. دلیل آن هم میتواند عدم وجود محدودیت برای خروج، در هنگام خطر باشد. این روزها بر اساس قوانین ایمنی ساختمانها، استفاده از دربهای خروج اضطراری برای انواع ساختمانهای بزرگ الزامی است. از اینرو استفاده از قفلهای فشاری برای نصب بر روی این دربها امری لازم و ضروری است. در صورت نیاز، امکان اتصال سیستم کنترل دسترسی مدرن، بر روی این قفلها وجود دارد.
قفل برقی با هسته سیم پیچی
قفلهای با هسته سیمپیچی تقریبا مشابه قفلهای معمولی هستند. در واقع تفاوت آنها با یکدیگر، وجود کابل برق در قفل برقی با هسته سیم پیچی است که باعث اتصال قفل به منبع تغذیه میشود. این نوع قفلها قابل نصب بر روی دربهای شیشهای نیستند. جهت اتصال سیم برق به منبع تغذیه، میتوان از دو روش این کار را انجام داد. اتصال از طریق لولای در یا سیمپیچی بر روی دیوار، دو روش متداول برای اتصال به شمار میآیند.
انواع برندهای قفل برقی
قفلهای برقی یکی از تجهیزاتی هستند که امنیت دربهای پارکینگی را بالا میبرند، و قابلیت جلوگیری از ورود افراد ناشناس را دارند. علاوه بر اینکه این نوع قفل ها در زمان برخورد خودرو با درب حتی اگر عمدی باشد.
قفل تسا
قفل برقی کاویان
قفل برقی یوتاب
قفل برقی یال
قفل برقی سیماران
قفل برقی ویروکلونی
بهترین انواع قفل برقی خارجی
قفل برقی کلونی که بهترین آن مربوط به برند VIRO است.
قفل برقی کله گاوی که قفل اختصاصی برند CISA است.
قفل برقی زبانه دار که سه برند CISA سیزا، YALE ، ISEO از بهترین قفلهای زبانه دار را دارند.
مزیت های استفاده از قفل برقی
قفل برقی یکی از تجهیزات و لوازم مورد نيازی است که با توجه به ویژگیهایی که دارد مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. از مزایای قفل برقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
امنیت بالا
امنیت یکی از مهمترین مزایای قفل برقی به شمار میآید. قفلهای برقی از ویژگیهایی برخوردارند که باعث میشود، امنیت و حس آرامش خاطر را برای شما به ارمغان آورد. در این قفلها امکان بازکردن درب با ضربه یا هر ابزار دیگر و شکستن و نفوذ در آن وجود ندارد.
در قفلهای برقی همچنین، امکان سه قفله کردن درب وجود دارد و شما به راحتی میتوانید، در زمان سه قفله بودن، در را بدون نیاز به کلید، از طریق دکمه آیفون باز کنید. نکتهی قابل توجه اینکه بعد از بسته شدن، در مجددا سه قفله میشود.
امکان کنترل از راه دور
یکی دیگر از مزایای انواع قفل برقی، امکان اتصال آن به انواع ریموت و آیفون است. با این قابلیت، دیگر نیازی به دسترسی مستقیم به در نیست و از طریق ابزارهای موجود میتوان از راه دور آن را کنترل کرد. به عنوان مثال با استفاده از قفلهای برقی، برای باز کردن درب اتوماتیک پارکینگ، دیگر نیازی به پیاده شدن از ماشین وجود ندارد و به آسانی میتوان با استفاده از ریموت، درب را باز یا قفل کرد.
سازگاری با انواع سیستم های امنیتی
قفلهای برقی همچنین برای استفاده در مراکزی که نیاز به کنترل ورود و خروج افراد وجود دارد، بسیار مناسب است. این قفلها با توجه به قابلیتهایی که دارند، به راحتی با انواع سیستمهای امنیتی مانند کنترل تردد ، شناسایی افراد از طریق کارت یا اثر انگشت، هماهنگ میشوند. ازاینرو با استفاده از قفلها به راحتی میتوان در مراکز مختلف، ورود و خروج افراد را زیرنظر گرفت.
امکان نصب آسان
قفلهای برقی با توجه به پیچیدگیهایی که دارند، به راحتی قابل نصب هستند. نصب آنها نیاز به برخورداری از دانش یا علم خاصی ندارد. ازاینرو شما به راحتی میتوانید بدون نیاز به نصب سیستم یا برنامهای، نسبت به نصب آن اقدام کنید.
معایب قفل برقی چیست؟
انواع قفل برقی، مانند هر لوازم دیگری در کنار برخورداری از مزیتهای بیشمار، معایبی نیز دارد. هرچند در برابر مزیتهایی کهاین قفل دارد، این معایب چندان به چشم نمیآیند.
قیمت بالا نسبت به قفل های معمولی
قفلهای برقی در مقایسه با قفلهای دیگر قیمت بالاتری دارند. همانطور که گفته شد این قفلها، از امکانات و مزایایی بالایی برخوردار هستند بنابراین با توجه به قابلیتهای بیشمار، قیمت بالای آنها نسبت به قفلهای معمولی، منطقی است.
عدم سازگاری جهت نصب بر روی انواع درها
یکی از معایب قفل برقی که باعث شده است بسیاری از افراد، برای استفاده از آن در معذوریت قرار بگیرند، امکان نصب آن بر روی دربهای سنگین است. از اینرو قفلهای برقی جهت نصب بر روی درهای سبک و توخالی مناسب نیستند. در صورت استفاده از آن برای درهای سبک، بهتر است ابتدا داخل درب، با گچ، پر شود.
به وجود آمدن خطا و ارور در سیستم قفل های برقی
اگر دقت کرده باشید، سیستم قفلهای برقی، تا حدودی نیمه هوشمند هستند. ازاینرو ممکن است به دلیل نوسانات برق یا دستکاری سیستم، دچار مشکل شده و ارور دهند. در هرصورت با توجه به سیستم امنیتی که در اکثر قفلهای برقی تعبیه شده است، در صورت ایجاد مشکل، تا زمان رفع شدن کامل خطا، امکان باز شدن در وجود ندارد.
البته این مشکل تا حدودی به انتخاب نوع برند قفل برقی نیز بستگی دارد. در واقع برندهای مختلف قفل برقی مانند هر محصول دیگری، در نحوهی تولید، کیفیت و قیمت نهایی محصول با یکدیگر متفاوت هستند. ازاینرو سعی کنید متناسب با قیمتی که در نظر دارید، از بهترین برندهای این محصول خرید کنید تا کمتر شاهد ایجاد خطا و خرابی در محصول باشید
برای خرید قفل برقی به نوع آن توجه داشته باشید. چنانکه دیدیم از میان انواع قفل که امروز در بازار موجود است، قفلهای زبانه دار و کله گاوی (توکار) متقاضیان بیشتری دارند.دلیل تقاضای بیشتر برای این قفلها، کیفیت کارایی، دوام بالا، بهرهمندی از روکش محافظ مناسب است. مجموعه این عوامل سبب میشود این انواع قفل برقی کنترل تردد را بهتر و آسانتر کنند. همچنین این قفلها امنیت ساختمان و مکان را بیشتر تأمین میکنند.
کلام آخر
امروزه با توجه به اهمیت بالای امنیت، در جهت حفظ خانههای مسکونی و مجتمعهای اداری و تجاری، استفاده از قفلهای برقی بسیار مشاهده میشود. از مزایای قفل برقی میتوان به امنیت بالا، نصب آسان، کنترل از راه دور و… اشاره کرد. این قفلها با توجه به ویژگیهایی که دارند برای استفاده در خانههای آپارتمانی امروزی بسیار مناسب هستند.
قفلهای برقی همچنین جهت استفاده در سیستمهای کنترل ورود و خروج افراد در بانکها بسیار کاربردی هستند. با این وجود انواع قفل برقی در کنار مزایای بیشماری که دارند، دارای معایبی نیز هستند. به عنوان مثال این قفلها در مقایسه با قفلهای معمولی قیمت بالاتری دارند. امکان ایجاد خطا و مشکل یکی دیگر از معایب احتمالی است که ممکن است در هنگام نوسانات برقی به وجود آید.
در هر صورت برای کاهش انواع سرقتهای احتمالی که این روزها سارقین از روشهای مختلفی اقدام به دزدی میکنند؛ استفاده از قفلهای برقی، لازم و ضروری است. همانطورکه گفته شد به دلیل برخورداری این قفلها از برنامههای به روز، به راحتی با انواع سیستمهای امنیتی سازگار میشوند. در نتیجه تاثیر عمدهای در ایجاد امنیت و حفاظت از مکان موردنظر خواهد داشت.
همچنین با انواع قفل برقی آشنا شدیم و مزیتها و معایب هریک را دانستیم. از آنجا که تردد دائم سبب استهلاک درها و دستگاهها و تجهیزات مرتبط با آنهاست، حتما باید محصولی باکیفیت خریداری کنید و در نصب آن از کارشناسان کاربلد کمک بگیرید.
گرد آوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.