از درب اتوماتیک شیشه ای در مکان های پر رفت و آمد همچون ادارات، فرودگاه ها، بیمارستان ها، بانک ها و … استفاده می شود. از جمله مزایای این مدل درها می توان به فراهم نمودن میدان دید مناسب و همچنین امکان عبور نور از طریق شیشه درب اتوماتیک اشاره کرد.از دیگر مزایای این مدل درب ها سهولت در رفت و آمد کاربران می باشد.
از انواع درب اتوماتیک شیشه ای می توان: درب اتوماتیک کشویی، تلسکوپی، درب کشویی منحنی یا قوس دار، درب اتوماتیک تاشو یا آکاردئونی، درب اتوماتیک گردان و درب اتوماتیک لولایی اشاره نمود. رایج ترین درب اتوماتیک شیشه ای درب اتوماتیک کشویی است. در فضاهایی همچون بیمارستان ها استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای در مدل های کشویی و تلسکوپی رواج بیشتری دارند.
در دورانی زندگی می کنیم که یکی از اصلی ترین نقاط اتکای آن، بهره بری از انواع و اقسام فن آوری ها، اکتشافات، اختراعات و مواد به طور روزمره و بدون هیچ دردسری و در راستای آسایش مان می تواند لقب بگیرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع شیشه درب های اتوماتیک شیشه ای به ویژه از منظر جنس مواد اولیه و نوع فرآوری بپردازیم. درب ها به عنوان یکی از المان های غیر قابل جایگزین در بخش های مختلف یک سازه، با هر قصد و استفاده ای که ساخته شده باشد شناخته می شوند.
درب های شیشه ای اما دنیایی درونی و مختص به خود هم دارند که اگر بخواهید یکی از آنها را برای پروژه تان انتخاب کنید، قطعا باید عواملی را در نظر بگیرید که اگر بخواهیم به معدودی از آنها اشاره کنیم می توانیم رعایت حریم خصوصی، سازگاری محیطی، افزایش جذابیت ظاهری فضا، فاکتور نور و روشنایی و به ارتقا امنیت را از مهم ترین آنها بر شماریم.
با توجه به مکان مورد نظر، میزان امنیت مورد انتظار و قابلیت دید می توان از مدل های متنوع شیشه درب اتوماتیک استفاده نمود. از انواع شیشه درب اتوماتیک می توان به مدل های زیر اشاره کرد:
به شکل نرمال برای فریم های آلومینیومی، ضخامت شیشه درب اتوماتیک داخل فریم ها با توجه به سایز لاستیک و موارد دیگر حدودا 10 میلی متر می باشد. شیشه های مورد استفاده در درب اتوماتیک شیشه ای معمولا بی رنگ هستند. ولی با توجه به سلیقه یا طراحی پروژه مد نظر می توان از رنگ های دودی، برنز یا … استفاده نمود. اصلی ترین تفاوت شیشه سکوریت رنگی در استفاده از ترکیبات شیمیایی است که منجر به افزایش قیمتی در حدود 30 درصد بیشتر از شیشه سکوریت بی رنگ می گردد.
از شیشه لمینت نیز به علت خاصیت ضد گلوله بودن در مکان هایی که به لحاظ امنیتی حائز اهمیت می باشند استفاده می گردد. از دیگر مزایای این نوع شیشه، عایق بودن در برابر عبور سر و صدا می باشد. همچنین در ساختمان هایی که در معرض طوفان و یا سایر بلایای طبیعی قرار دارند، استفاده از شیشه لمینت برای شیشه درب اتوماتیک توصیه می گردد. این شیشه ها در صورت شکستن، تبدیل به ذرات ریز و مکعب شکل می شوند که میزان آسیب و صدمات کمتری از خود بر جای می گذارند. در استفاده از شیشه لمینت یا چند لایه (با توجه به نوع کاربری) باید از فریم های مخصوص که ظرفیت بالاتری جهت این افزایش ضخامت شیشه دارند استفاده شود.
فرایند تولید شیشه سند بلاست، از طریق پاشیدن شن و ماسه با شدت زیاد بر روی شیشه انجام می شود. برای سند بلاست کردن شیشه ها از ماسه ای مشخص به همراه کمپرسورهای هوای مخصوص استفاده می شود. برای ایجاد درجه ماتی بیشتر فرایند پاشش ماسه بر روی شیشه می بایست با فشار بیشتری انجام گردد. از مزایای این نوع شیشه جلوگیری از دیده شدن فضای درونی ساختمان یا قسمت مورد نظر است. شیشه سند بلاست شده به طور کلی در دو نوع سند بلاست طرحدار یا کامل مات رایج هستند. از این مدل شیشه نیز می توان جهت چاپ لوگو و ایجاد طرح مورد نظر بر روی شیشه درب اتوماتیک استفاده نمود.درب اتوماتیک شیشهای به زیبایی ساختمان کمک بزرگی میکند.
شیشه مات
اگر جایی که شیشه را برای آن انتخاب می کنید، پیش تر از هر چیز قرار است به دو قسمتی مجزا، به خصوص بدون دید و ایجاد خدشه در حریم خصوصی و مزاحمت برای آن قسمت دیگر از هم جدا شوند، بهترین نوع شیشه که بتوان استفاده کرد، قطعا شیشه مات می باشد. این نوع شیشه های مات، انواع بسیار زیادی دارند از بین آنها می توان به شیشه های موج دار، لعاب دار، اریب نام برد ولی نوع یخی، متداول ترین آنها می باشد.
شیشه های مات به صورت اسیدی قلم خورده است. این امر با استفاده از اسید هیدرو فلوئوریک امکان پذیر است و منجر به حذف مقداری سیلیس از سطح شیشه می شود و به شیشه ظاهری مات مانند یخ بستگی با سطحی نا هموار می دهد. حکاکی اسیدی به شیشه روکش مات می دهد و بنابراین می تواند طرح های بسیار پیچیده ای تولید کند. این روند از عصر ویکتوریا برای تزئین درها و پنجره های کافه رستوران ها و خانه های عمومی برای بخشیدن ظاهری لوکس مرسوم بوده است.
انواع شیشه های رنگی فانتزی
این شیشه ها از انواع خاصی به حساب می آیند که در درب های اتوماتیک استفاده می شوند؛ زیرا حاوی مخلوطی از اکسید های فلزی گزینشی و وابسته به شرایط و شدت تحمل آنها، در فرآیند ساخت می باشند. شیشه های رنگی، به واسطه رنگ و مشبک بودن شان، شدت نور طبیعی ورودی به خانه را کنترل می کنند. امروز حتی چنین شیشه هایی می توانند از عبور اشعه های مضر UV و گرمای خورشید نیز محافظت کنند. آنها برای درب های خارجی منازل و درب های اتوماتیک بیمارستان نیز عالی هستند. معمول ترین رنگ های غیر سنتی مصرفی این نوع شیشه ها، شیشه های رنگی سبز، خاکستری و قهوه ای می باشد.
شیشه عایق
تا بحال شده از وزش باد های زمستانی و ورود هوای سرد به داخل منزل خود آزار ببینید؟ اگر جواب شما هم مثبت است، خوب است بدانید یک شیشه عایق می تواند دغدغه شما را برطرف کند. چسباندن یا عایق بندی حرفه ای و دستگاهی دو یا چند لایه شیشه بر هم با عبور هوای صفر در لحظه ی عایق بندی، شیشه ما را تبدیل به شیشه عایق (که به آن دو جداره هم می گوییم) می کند. چنین درب یا پنجره هایی می توانند مکان مورد نظر شما را از ورود و خروج هوا در امان نگه دارند.
شیشه لمینیت پلی اورتان
این نوع شیشه ها عملکردی محافظ و امنیتی دارند و متفاوتی بسیار شدید تر نسبت به شیشه تقویت شده دارند. این نوع شیشه ها از دو تکه شیشه تشکیل شده و دارای یک لایه پلی اورتان یا پلی واینیل در مرکز آن است. لایه داخلی پلی واینیل می تواند لایه های شیشه را حتی در صورت شکستگی به صورت به هم چسبیده نگه دارد تا چیزی که داخل آن قرار گرفته از به بیرون افتادن در امان بماند.
شیشه صیقلی
استفاده از شیشه های صیقلی که نه برای عمل پوشش دهی حریم خصوصی و نه عایق بندی حرارتی طراحی شده اند، بیش از هر چیز، بستگی به فاکتور های محیطی مانند نوع مصرف، چیدمان و منظور مصرف مالک از شیشه در محل ملک بستگی دارد. برای مثال خانه هایی که در از گوشه ی خیابان فاصله ای دارند و همچنین فروشگاه ها کنار خیابان می توانند از چنین نوع شیشه ای بهره مند گردند تا هم از ورود نور خورشید و گرمای آن به داخل جلوگیری نشود، هم از طرفی دیده شدن داخل بلامانع یا حتی (در فروشگاه ها) مورد نیاز باشد.
شیشه های لبه دار / شیشه اریب
این نوع از شیشه کاملا مناسب میز ناهارخوری، پنل درب، میز قهوه خوری یا میز های کناری منزل شما می تواند باشد. می توان دو طرف شیشه را در زوایای دقیق برش داد و برای لبه های صاف و نازک تر نیز آن را پرداخت. یکی دیگر از ویژگی های این شیشه این است که لبه های آن در حضور نور مصنوعی یا طبیعی به عنوان یک منشور عمل می کند که ویژگی منحصر به فردی به حساب می آید.
به یاد داشته باشید، ظاهر درب ورودی شما می تواند جلوه زیادی به ملک شما ببخشد. اما جدا از جنبه های زیبایی شناختی، درب ورودی باید حافظ شما در برابر اتفاقات خارجی و اتفاقات مختلف انسانی محافظت کند. بنابراین، شیشه مورد مصرف خود را با توجه به نیازهای درب اتوماتیک شیشه ای و حجم استفاده روزانه و مکان مورد مصرف تان انتخاب کنید.
شیشه های تقویت شده
این نوع شیشه چه از نظر حرارتی، و چه از لحاظ فیزیکی قوی تر از شیشه های معمولی است. همچنین، این شیشه ها وقتی شکسته می شوند، به جای تکه های بزرگ و غیر متقارن، به شکل مکعب های کوچک خرد می شوند. این شیشه ها معمولاً در همه خودروها و دستگاه هایی از این دست مانند ماشین آلات، کاربردهای مشابه دارند.
شیشه نقشینه ( شیشه ویترای یا رنگی)
این نوع از شیشه، متشکل از مخلوط شیشه و سرب است که هر دو با استفاده از فویل مسی مستحکم شده اند و همچنین در اندازه ها و رنگ های بسیار گوناگونی موجود هستند. از این نوع شیشه ها میتوان برای ایجاد ظاهری سنتی یا قدیمی، به ویژه به کمک ترکیب و شبکه بندی با چوب های مختلف استفاده کرد.
شیشه دو جداره/ سه جداره
شیشه های چند جداره امروزه نقشی اساسی در استفاده از درب های اتوماتیک، پنجره ها و دیگر شیشه ها در شهر های بزرگ دارند. این شیشه به ویژه برای خانه هایی که بر خیابان های اصلی یا قسمت های شلوغ شهرها قرار دارند، می توانند نقش تعیین کننده ای در سکوت و آرامش، اسکان دما و تمیز ماندن محل مورد نظر ما نیز داشته باشند. این شیشه ها می توانند یک لایه ضخیم اضافی ایجاد کنند که به کاهش انتقال سر و صدای اضافی اطراف منزل یا محل کار ما کمک به سزایی می کند. در بحث صرفه جویی در مصرف انرژی ها نیز این نوع از شیشه ها برای درب های اتوماتیک گزینه بسیار مناسبی می باشند، چرا که عبور حرارت از آنها به مقدار کمینه خود می رسد و در نتیجه برای نگه داشتن درجه محیط های ما چه در تابستان و چه در زمستان بهترین انتخاب می باشند.
شیشه های رفلکس کننده (منعکس کننده)
این نوع شیشه به قدری کار آمد است تا بتواند از حریم خصوصی خانه شما به شکل کامل محافظت کند. این نوع شیشه ها، شما را از دیده شدن در عین حال که امکان مشاهده دنیای بیرون از اتاق را دارید، در امان نگه می دارد. با این حال، عصر ها و با روشن شدن فضای داخلی توسط چراغ و نور غیر طبیعی، برعکس آن نیز می تواند اتفاق بیفتد. این مدل را نوع خاصی از پوشش سطح شیشه به شمار می آوریم که محبوب ترین نوع شیشه ای است که در معماری مدرن امروز بکار می رود، زیرا به ساختمان سبک خاص خود و ظرافتی زیبا می بخشد.
برای تعویض شیشه درب اتوماتیک شیشه ای روش مخصوصی وجود دارد. در ادامه این متن به ارائه نکات مورد نیاز جهت تعویض شیشه درب اتوماتیک های مرسوم پرداخته ایم. چنانچه درب اتوماتیک شیشه ای دارای فریم باشد، ابتدا باید شیوه فیکس شدن شیشه درون فریم چک گردد. برای فیکس کردن شیشه داخل فریم درب از چسب و یا لاستیک استفاده می شود. در صورتی که از لاستیک استفاده شده باشد تعویض شیشه راحت تر انجام می گردد. اما در صورت استفاده از چسب هنگام تعویض شیشه درب اتوماتیک امکان آسیب رسیدن به فریم درب وجود دارد. در این شرایط می بایست کل قاب آلومینیومی دور شیشه و شیشه تعویض شود. در این شرایط کافی است ابتدا عملیات فک فریم صورت گرفته و سپس شیشه تعویض شود. از آنجایی که استفاده از درب اتوماتیک کشویی بیشتر رایج است، در این قسمت به طور خلاصه به تعویض شیشه این مدل درب پرداخته ایم. جهت تعویض شیشه ابتدا می بایست پیچ های بالا و پایین پانل کشویی باز شود. سپس به قسمت بالای فریم ضربه ای آهسته زده شده و شیشه از روی ریل ها بلند می شود.
ذکر این نکته نیز الزامی است که ابعاد شیشه مورد نیاز با توجه به مدل و ابعاد درب اتوماتیک شیشه ای تعیین می گردد.
برای تولید شیشه سکوریت، شیشه را تا دمای 700 درجه سانتی گراد حرارت می دهند. سپس تحت شرایطی خاص فرایند سرد شدن شیشه آغاز می گردد. با استفاده از فرایند مذکور، شیشه سکوریت تولید شده از شیشه معمولی حدودا چهار برابر مقاوم تر است . با توجه به استفاده از مراحل اضافی در فرایند تولید، این نوع شیشه از شیشه معمولی گران تر است. درب های شیشه ای مدرن از شیشه سکوریت یا حرارت دیده ساخته می شوند. شیشه سکوریت که به عنوان شیشه مقاوم و حرارت دیده نیز شناخته می شود، برای استفاده در درب های خارجی ساختمان بسیار مناسب است .فرایندی که در ساخت شیشه سکوریت به کار برده می شود باعث مقاومت بالا این نوع از شیشه می گردد. بنابراین چنانچه شیشه درب اتوماتیک از نوع سکوریت انتخاب شده باشد به هنگام شکستگی کمتر متلاشی خواهد شد . یعنی بر خلاف شیشه های معمولی در صورت شکسته شدن شیشه سکوریت قطعات کوچک تر و نسبتا کم خطرتر ایجاد می شود . از دیگر مزایای این شیشه مقاومت بالای آن در برابر شوک های حرارتی است. لازم به ذکر است که این شیشه از ضخامت 6 تا 10 میلی متر می تواند برای درب اتوماتیک شیشه ای مورد استفاده قرار گیرد. شیشه سکوریت رفلکس نیز با ایجاد حالت آینه ای یک طرفه در روز مانع از دیده شدن فضای داخلی می گردد. شرایط دید در طول شب از طریق این نوع شیشه کاملا برعکس طول روز می باشد. به طور کلی شیشه سکوریت رفلکس دید فضای داخلی را نسبت به شیشه سکوریت بی رنگ محدودتر می نماید.
با توجه به نکات ارائه شده می توان چنین گفت که از میان انواع درب های اتوماتیک شیشه ای، استفاده از مدل کشویی یا اسلایدینگ رایج تر می باشد. برای شیشه درب اتوماتیک نیز از انواع شیشه سکوریت، سند بلاست و لمینت استفاده می شود. از میان مدل شیشه های عنوان شده، شیشه سکوریت به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه محبوبیت بیشتری دارد. این مدل شیشه در برابر تغییرات دمایی نیز مقاومت خوبی را از خود نشان داده و کمتر دچار تغییر رنگ می شود. چنانچه به شیشه سکوریت ضربه ای وارد و منجر به شکستن آن شود، قطعات ایجاد شده آسیب بسیار کمتری ،نسبت به شیشه معمولی، به افراد وارد می نماید.
جهت تعویض شیشه درب اتوماتیک نیز توصیه می شود که از کمک نیروهای متخصص برای این امر استفاده شود. اما در نهایت برای انجام فرایند تعویض شیشه ابتدا می بایست از شیوه فیکس شدن شیشه درون فریم اطمینان حاصل کرد. در صورتی که از لاستیک برای ثابت نگه داشتن شیشه درون فریم استفاده شده باشد، عملیات تعویض شیشه راحت تر انجام پذیر خواهد بود. اما در صورت استفاده از چسب می بایست کل قاب آلومینیومی دور شیشه همراه با خود شیشه تعویض شود.
گردآوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.